Sokat lenni a természetben, kint a levegőn, de csodás!

Már csak 1 hónap van a maratonig, a napsugarak lanyhuló bája megsokszorozta a kedvemet a futáshoz. Mennék reggel, délután, este, csak annyi minden van! De megyek így is.

Most olvastam egy szuper tanácsadó cikket: 8 dolog, amit már reggel 8 előtt végezz el!(http://www.msn.com/de-at/lifestyle/leben/8-dinge-die-sie-vor-8-uhr-morgens-tun-sollten/ar-BBMQdHv?ocid=ientp)

1.   Aludj legalább 7 órát! (Akkor már miért nem 8-at, ha a címben minden 8?)

2.   Egyél tartalmas reggelit! De teljes kiörlésűt ám, frisset, szezonálist, ne cukrosat, magad vágtát, legyen benne minden szín!

3.   Aztán persze sportolj, fél óra is csodákra képes!

4.   Irány a hideg zuhany alá!

5.   Kényesztesd magad! Krémezz arcot, masszírozz dekoltázst, csinálj laza frizurát, de ne látsszon, hogy mennyit szenvedtél vele! Tűnjön természetesnek, de nagyon kúlnak az egész! Ha ez nem megy, akkor csak meditálj!

6.   Digitális detox: ne nézz telefont reggel! (akkor mikor?)

7.   De írj listát a teendőidről! (nem lesz egyszerű a telefon nélkül)

8.   Ès persze: rakd rendbe a lakást, hogy jobb legyen majd munka után hazaérni!

A listában nincs szó gyerekek iskolába készítéséről, családtagokhoz alkalmazkodásról, kiszáradt kenyérről, kiivott tejről, elveszett pár zokniról, faragatlan ceruzáról, aláírandó mulasztásokról.

Nem tudsz mindent megcsinálni reggel. Ha nem vagy reggeli típus, csak nyűgös leszel a koránkeléstől. A nap akkor is csak 24 órából all, ha korán kelsz, vagy későn fekszel. Menj akkor futni, amikor neked jó, a te családi körülményeiddel, a te munkáddal, a te életeddel összeegyeztethető. Csak menj. 

Tényleg jó tiszta lakásra hazajönni, de ne stresszelj, ha néha nem sikerul. De azért amit tudsz, rakj el.

Egyél tápanyagdús ételt, de ne legyen rossz kedved, ha megkívánsz egy kis gyorsfelszívódásút.

És tényleg igaz, hogy a telefon/tv/konzol sok időt elvesz. Helyette menj futni!