Letenni a cigit, fogyni pár kilót, nem enni ezt vagy azt?

Kezdj el futni. Jön vele a többi változás. Ha rendszeresen és eleget futsz, nem lesz kedved rágyújtani. Sajnálnád a tüdődben lévő tiszta, telt érzést beszennyezni a füsttel. Ha rendszeresen és eleget sportolsz, hogy el is fáradsz benne, nem lesz erőd este teletömni a hasad. Fogyni fogsz, és közben izmosodni, feszesedni, élettel megtelni, és jobb kedved lesz. 

Menj akkor is, ha nincs kedved. Ha esik az eső és hideg van. Olvass róla, és csináld. Vedd fel a cipőt, és indulj. Ne gondolkodj, hogy van-e kedved. Csináld. Csináld rendszeresen, minden körülmények között. Ha akarod, tedd ki a fészbukra. De szerintem inkább várd meg, hogy két hónap múlva megkapd az első kérdést: de jól nézel ki, hogy csinálod? Ha túl hamar elkiabálod, még mielőtt kiépült volna a szokás, kiadod magadból az elhatározás erejét. A környezet elvárása miatt, kényszerből fogod csinálni, mert tudod, hogy lesik a posztodat, és várják, hogy mikor nem lesz végre több. Mert akkor megnyugodhatnak, hogy lám, te is abbahagytad, mint tízből nyolcan. A külső nyomás az amúgy is terhelt akaratot összeroppantja. Csináld inkább örömmel, magadért. Legyen ez a kis titkod. Másnak szeretője van, te meg futsz. A titok csábító, vágyakozni lehet rá, hajt tovább. Ès pont ez kell neked is, hogy kitarthass.

Aztán, ha már szokássá vált, ha már nem tudsz nélküle élni, akkor meséld el. Adj másoknak a lelkesedésedből, az örömödből, hogy vigyen tovább a lendület. Schwarzenegger hatodik pontja a sikerhez: give back!

Ami a tiéd lesz: az életerős test, a szebb alak, a jobb kedv, és a lendület.

Nincs időd? Èn azt hittem, alig telefonozom, amíg a frissített rendszer nem küldte a kimutatást: napi átlag 6 óra! Na jó, ebben az is benne van, amikor méri a futott kilométereket. De ez rengeteg idő. Ebböl csípj le. Jó lesz.